Խոսենք այսօր մագնեզիումի մասին


Երկաթի ցածր մարսողականությունը թեյի կամ կալցիումի չափազանց մեծ քանակության պատճառով:

Գլյուտենի անհանդուրժողականության, աղիքների բորբոքային հիվանդության կամ աղիքների այլ խանգարումների հետևանքով երկաթի մարսողության նվազեցում:
Արյան կորուստ, օրինակ, դաշտանի կամ ծննդաբերության ժամանակ:
Հղիության, կրծքով կերակրման և աճի պատճառով երկաթի պահանջների մեծացում:
Մենք չպետք է մեզ զրկենք երկաթի հարուստ սնունդից, ինչպիսիք են կարմիր միսը և խեցգետինը: Պետք է նաև բանջարեղեն ուտել երկաթի բարձր չափաբաժիններով:

Ահա բանջարեղենի ցուցակը, որը հարուստ է երկաթով: Մի մոռացեք դրանք ներառել ձեր սննդակարգում:

Բույսերը պարունակում են տարբեր առողջության տարրեր, ինչպիսիք են փայտի մանրաթելերը, ածխաջրերը և հակաօքսիդանտները: Բայց լոբի ամենակարևոր օգուտներից մեկը նրա երկաթի բարձր պարունակությունն է ՝ 100 գրամի դիմաց մոտ 1,8 միլիգրամ:

Միևնույն ժամանակ, մի մոռացեք ցինկի, պղնձի և կալիումի օգտագործման մասին: Նրանք մաս են կազմում մի ցուցակում մթերքները, որոնք հարուստ nutrients.

Հետազոտությունների համաձայն, լոբի կանոնավոր սպառումը օգնում է վերահսկել շաքարախտը, նվազեցնում է սրտի հիվանդությունների և աղիքների քաղցկեղի առաջացման ռիսկը: Լոբի տիրապետում են այս առաքինություններին `իրենց սննդային մանրաթելի պատճառով:

Ամերիկացի սննդաբանները խորհուրդ են տալիս շաբաթական մի քանի անգամ բանջարեղեն օգտագործել, շաբաթական մոտավորապես 680 գ իդեալական դոզան:

Սպանախը նաև երկաթի հիանալի աղբյուր է: Այն ցածր կալորիականություն ունի, քանի որ այն պարունակում է ընդամենը 22 կալորիա յուրաքանչյուր 100 գ։ Այն նաև պարունակում է կարևոր հակաօքսիդիչներ և հարուստ է A վիտամինով:

Սպանախը եփումից հետո մեծացնում է երկաթի պարունակությունը: Այսինքն, այս դեպքում դրանք ավելի օգտակար են, քան հում:

Բրոկկոլին պարունակում է 1 մգ երկաթ `100 գ-ով, ինչը կազմում է առաջարկվող ամենօրյա ընդունման 6% -ը: Սա աներևակայելի սննդարար է:

Բացի այդ, բրոկկոլին պարունակում է մեծահասակների համար առաջարկվող վիտամին C 168%: Եվ, ինչպես արդեն գիտենք, վիտամին C- ն օգնում է կլանել երկաթը:

Kommentare